- معرفی ششمین کنگره عناصر کمیاب ایران
- معرفی اعضای کمیته علمی کنفرانس ملی ایده های نوین در روانشناسی و علوم تربیتی
- کارگاه های آموزشی سومین کنفرانس ملی رویه های بتنی
- معرفی کنفرانس ملی بافت فرسوده شهری
- پیام رییس دوازدهمین کنگره بین المللی و هفدهمین کنگره کشوری ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران
- درباره کنگره دوسالانه و بین المللی سلامت درحوادث و بلایا
- آغاز فعالیت پایگاه رتبه بندی پژوهشی بانکها همزمان با هفته پژوهش
- معرفی اعضای کمیته علمی اولین کنفرانس ملی مهندسی مدیریت ; طراحی و توسعه سامانه ها و فرایندهای سازمانی
- درباره اولین کنفرانس ملی مهندسی مدیریت ; طراحی و توسعه سامانه ها و فرایندهای سازمانی
- درباره همایش ملی کارآفرینی در بستر فناوری اطلاعات
- متن مصاحبه دبیرخانه همایش شرق شناسی، فردوسی فرهنگ و ادب فارسی با دبیرعلمی همایش
- شیوه نقش آفرینی خانواده متاثر از خط مشی های حاکمیتی
- کمیته علمی هفدهمین کنگره سراسری انجمن مدیکال انکولوژی و هماتولوژی ایران و کنفرانس سالانه پرستاری سرطان
- معرفی هفدهمین کنگره سراسری انجمن مدیکال انکولوژی و هماتولوژی ایران و کنفرانس سالانه پرستاری سرطان
- معرفی اعضای کمیته علمی و اجرایی یازدهمین کنگره مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری و سومین کنگره سلامت مردان
- صدور گواهی زود هنگام پذیرش مقاله و داوری سریع مقالات
- آغاز اعلام پیش از موعد نتایج داوری هفتمین کنفرانس مهندسی برق و الکترونیک ایران
- برگزاری کارگاه آموزشی بررسی راهکارهای شکل گیری و توسعه تعاونی های چند منظوره گردشگری روستایی
- مجموعه مقالات کنفرانس بین المللی مهندسی ارزش و مدیریت هزینه منتشر شد.
- فراخوان مقاله دهمین همایش مجازی بین المللی تحولات جدید ایران و جهان
- درباره چهارمین کنفرانس بین المللی اقتصاد در شرایط تحریم
- درباره اولین کنفرانس ملی مهندسی مدیریت ; طراحی و توسعه سامانه ها و فرایندهای سازمانی
پیام دبیر علمی دومین همایش ملّی مکانیزاسیون و فنآوریهای نوین در کشاورزی
دکتر محمدامین آسودار دبیر علمی دوّمین همایش ملّی مکانیزاسیونو فناوریهای نوین در کشاورزی طی پیامی گفت:همگام با توسعهی کشاورزی، کلیهی محورهای مؤثر در امر تولید محصول مورد توجه محققین قرار گرفته است. مکانیزاسیون و فنآوریهای نوین همواره در این تحول مورد توجه بوده و بسیاری از پیشرفتهای بشر در امر تولیدات کشاورزی را به خود اختصاص داده است، بهطوری که امروزه مدیریت انتخاب و کاربرد کلیهی ماشینهای کشاورزی از خاکورزی، کاشت، داشت تا برداشت را متناسب با دستورالعملهای حفاظتی و کشاورزی دقیق به همراه پایداری در تولید را عهدهدار است.
امروزه نمیتوان با فنآوریهای دیروز کشاورزی کرد و ادعای خودکفایی در تولید را داشت. کلیهی دستاندرکاران کشاورزی بایستی با فنآوریهای روز آشنا بوده و همواره در جایگزینی سیستمهای قدیمی و فرسوده پیشقدم باشند. امروزه در دنیا تعداد زیادی از ادوات کشاورزی به دلیل ایجاد فرسایش و فشردگی بیش حد از خاک کشاورزی، از رده خارج شده و ماشینهای جدیدتری را که متناسب با تعاریف حفاظتی کاربرد دارند را جایگزین نمودهاند. کشور عزیز ما ایران تا چه میزان این اطلاعات جدید را تجربه کرده و تا چه میزان کشاورزی را در این جایگزینی سهیم کرده است. بنابراین در کنار همهی تحولات کاربردی و توسعهای در کشاورزی تا چه میزان موفق به بالا بردن کمّی و کیفی محصولات کشاورزی بودهایم؟ لذا به تجربه ثابت شده است که مدیریت ماشینهای کشاورزی در ارتباط با سرمایه، زمین و نیروی کار به منظور حصول منافع از این سه عامل از اهمیت خاصی برخوردار است.
این نکته را باید خاطرنشان کرد که نگهداری از خاک کشاورزی و افزایش راندمان مصرف آب را باید در حفاظت خاک دانست (کشاورزی حفاظتی) که مدیریت ماشینهای کشاورزی و کاربرد ادوات متناسب با شرایط اقلیمی، بافت و ساختمان خاکهای زراعی میتواند در این بخش از حفاظت خاک بسیار مؤثر باشد. امروزه متأسفانه به دلیل جمعآوری بقایای گیاهی باقیماندهی پس از برداشت برای مصارف خاص و گاهی سوزاندن آنها موجبات نابودی سریع آن را فراهم نموده و فاصلهی زیادی تا کشاورزی حفاظتی ایجاد میکنیم. کشاورزی حفاظتی واژهی جامعی است که با هدف تولید پایدار، حفظ خاک کشاورزی و کنترل فرسایش (آبی و بادی) خاک به کار میرود. خاکورزی و کاشت حفاظتی، خود بخشی از کشاورزی حفاظتی میباشد که برای کمینه کردن عملیات و حفظ بقایای گیاهی در سطح مزرعه مزرعه طراحی شده است. در واقع این فنآوری با نگهداری مقدار کافی از پوشش گیاهی در سطح خاک موجب حفظ رطوبت و افزایش مواد آلی و نفوذپذیری خاک میگردد، ضمن اینکه نیروی کارگری، انرژی مصرفی و هزینهی تولید را کاهش میدهد.
تحول و فنآوریهای نوین در کشاورزی را باید جدی گرفت و از خود پرسید در کشاورزی امروز، کشاورزان ما تا چقدر باور کردهاند که بایستی کشاورزی حفاظتی را جدی بگیرند؟ و تا کجا این اصول جایگزینی را پذیرفتهاند که در تجزیه و تحلیل نوسانها در برداشت محصول دخالت فعال داشته باشند. این سؤال نیز مطرح میگردد که کشاورزان ما در چه مرحلهای از این تحول قرار دارند و ضرورت برگزاری چنین همایشی را چگونه ارزیابی مینمایند؟
برگزاری دومین همایش ملّی مکانیزاسیون و فنآوریهای نوین در کشاورزی میتواند حامل اندیشههای نو و یادآور نیاز به تحول در امر مکانیزاسیون باشد و این پیام را به کشاورزان عزیز و دستاندرکاران بخش کشاورزی میدهد که مکانیزاسیون و فنآوری را یک پدیدهی نوآور با سهم عظیمی در مدیریت تولید بایستی هرساله در برنامهریزیها و محاسبهی دخلوخرجها در نظر داشت. بنابراین شایسته است به مناسبت سال همدلی و همزبانی دولت و ملّت نتیجهای فراخور بخش کشاورزی بین کشاورزان عزیز و مسئولین محترم به کمک شما محققین گرامی و به واسطهی این همایش آشکار شود. امید است با توفیق و عنایت الهی دومین همایش ملّی مکانیزاسیون و فنآوریهای نوین در کشاورزی بتواند گامی بلند در جهت حفظ منابع تولید (آب، خاک) در رسیدن به اهداف کشاورزی پایدار بردارد.