دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
کانال فراخوان کنفرانسها و همایشهای کشور

آخرین مطالب
مطالب پربازدید
آخرین نظرات



رتبه بندی علمی دانشگاههای ایران
منتشر شده در دوشنبه، ۱۸ آبان، ۱۳۹۴ | ساعت 20:22 | کد خبر: 1132 نسخه قابل پرینت

پیام دبیر علمی پنجمین کنفرانس منطقه‌ای تغییر اقلیم

دکتر ابراهیم فتاحی دبیر علمی پنجمین کنفرانس منطقه‌ای تغییر اقلیم و معاون پژوهشی پژوهشکده هواشناسی و علوم جو طی پیامی گفت:تغییر اقلیم در دوره­‌های گذشته تأثیرات گسترده­ای را بر سامانه‌های اقلیم کره زمین داشته است.

دکتر ابراهیم فتاحی

دکتر ابراهیم فتاحی

مهم‌ترین تأثیرات عبارتند از: تأثیر بر جو، تأثیر بر هیدروسفر، تأثیر بر یخ کره و تأثیر بر بیوسفر. بدون شک در سال‌ها و دهه‌های آینده نیز فعالیت­‌های بشری افزایش می‌یابد و به دنبال آن مقدار انتشار گازهای گلخانه‌­ای نیز در جو افزایش خواهد یافت.

این افزایش باعث تشدید تغییرات در متغیرهای اقلیمی کره زمین خواهد شد. حتی اگر انتشار تمامی گازهای گلخانه­‌ای هم اکنون متوقف شود، به دلیل زمان ماندگاری طولانی آن‌ها که از قبل در جو زمین انتشار یافته‌اند، تغییر در متغیرهای اقلیمی بدیهی است. پیامدهای منفی تغییرات فراسنج‌های اقلیمی برای بشر تا آنجا می­‌تواند مخرب باشد که در کنفرانس بین‌المللی اقتصاد در سال ۲۰۰۳، در بین ۱۰ عامل تهدیدآمیز بشر در قرن ۲۱، مانند فقر، سلاح­‌های هسته­‌ای، کمبود غذا و غیره، پدیده تغییر اقلیم مقام اول را به خود اختصاص داده است.
در ایران نیز پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم طی سال‌های اخیر مشکلات بسیاری را برای بخش‌های مختلف کشور به همراه داشته است. از مهم‌ترین آن‌ها افزایش رخداد بلایای جوی اقلیمی نظیر خشکسالی، سیل، توفان گرد و خاک، موج‌های گرمایی و غیره است. بنابراین، ضروری است از هم اکنون اثرات منفی این پدیده بهتر شناسایی و مطالعه شوند و راهکارهای مقابله یا کاهش آن‌ها در برنامه‌های علمی و اجرایی کشور در نظر گرفته شود.

در این راستا سازمان هواشناسی کشور به دنبال برگزاری چهار کنفرانس منطقه‌ای تغییر اقلیم در سال‌های گذشته تلاش می‌کند، ضمن دستیابی به آخرین یافته‌های علمی، شناخت و آگاهی دقیق‌تری از روش‌های نوین در زمینه آشکارسازی، ارزیابی اثرات، سازگاری و کاهش پیامدهای منفی ناشی از تغییر اقلیم را در دستور کار خود قرار دهد. امید است نتایج پنجمین کنفرانس تغییر اقلیم نیز، بیش از پیش چشم‌انداز علمی و راهکارهای اجرایی سازگاری با پدیده تغییر اقلیم را روشن سازد.

لطفا در صفحات اجتماعی خود به اشتراک گذاشته و به سایر پژوهشگران اطلاع دهید...

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.